П`ятниця, 19.04.2024, 09:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Василівська міська бібліотека для дорослих
відокремленого структурного підрозділу
«Василівська публічна бібліотека»
комунального закладу 
"Василівський центр культурних послуг"
Василівської міської ради
Запорізької області

УВАГА!!!
Меню сайту
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відвідувачі
Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Доторкнулися багатовікової історії рідного краю
15:11
Доторкнулися багатовікової історії рідного краю

Могутнім і невичерпним джерелом духовності, моральності і культури суспільства є любов до рідної землі, її неоціненних багатств, глибока пошана до історії та традицій. Пізнання рідного краю не лише збагачує і звеличує людину, воно служить своєрідним містком, що єднає покоління.

І саме з історій кожного куточка, кожної області нашої Батьківщини, як із цеглинок, складається великий будинок історії України.
      

Напередодні свята Покрови, колектив централізованої бібліотечної системи відвідав колиску Запорозького козацтва - Національний заповідник «Хортиця». У його складі діє єдиний в Україні Музей історії запорозького козацтва, де експонуються унікальні оригінальні предмети; Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», де відтворено історичне середовище козацької столиці; меморіально-туристичний комплекс «Протовче», де можна побачити залишки Великого Лугу Запорозького; туристичний комплекс «Скіфський стан», де стоять справжні (їх колись багато було на острові) і відтворені кургани, кам’яні баби – вартові тисячоліть.

Кожен, хто потрапляє на цей острів, душею торкається нашої багатовікової історії, насолоджується неповторними краєвидами, відчуває життєдайну енергетику Хортиці – перлини української землі.

От і ми, пройнявшись могутнім духом наших пращурів, доторкнувшись давнини, уявляли, як колись вони жили, полювали і рибалили тут. Як козаки, відточуючи своє бойове мистецтво, готувалися до славних походів. Як розвивали свою козацьку державу – Запорозьку Січ.

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 1004 | Додав: library
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Свята
Календар свят України. Мова ділового спілкування
від "ЛІРИ"