Вівторок, 23.04.2024, 10:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Василівська міська бібліотека для дорослих
відокремленого структурного підрозділу
«Василівська публічна бібліотека»
комунального закладу 
"Василівський центр культурних послуг"
Василівської міської ради
Запорізької області

УВАГА!!!
Меню сайту
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відвідувачі
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 23 » Довгоочікувана зустріч відбулася!!!
16:19
Довгоочікувана зустріч відбулася!!!

19 жовтня 2016 року в Центральній  районній  бібліотеці для дорослих  відбулася зустріч з відомими письменниками сьогодення – Віталієм та Дмитром Капрановими. 

Подія для нашого міста визначна – брати завітали з презентацією свіженької, можна  сказати  «щойно з друку», книги «Забудь-річка».

Про що цей роман?  Про те, як троє молодих людей, завдяки гримасі долі, потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. За багато років по тому, випадково, зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця на Другій світовій війні.

Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями в кожній українській родині.

4 роки писалася «Забудь-річка»! Брати Капранови порахували, що провели 77 тижнів за комп’ютером (8-годинний робочий день, п’ять разів на тиждень), аби написати цей роман.

Талановиті гості зацікавили всіх присутніх й іншими своїми творами.

Про кожну книгу брати розповідали у притаманній їм манері – дещо з гумором, дещо з глузуванням, а дещо й серйозно, навіть з сумом. 

Зал то здригався від сміху, то затихав, з жадібністю вслухаючись у слова іменитих письменників. Кожен з присутніх на зустрічі знаходив себе у якомусь образі, співчував героям книг та проникався долею не тільки персонажів книги, а й нашої країни взагалі.

Неабияку зацікавленість виявила написана братами «Мальована  історія незалежності України», яка відрізняється від інших книг з історії тим, що має дуже багато яскравих малюнків, тим, що кожна епоха відображується на мапі, кожна  подія викладена на  одному  розвороті – стисло, зрозуміло і, що головне – легко запам´ятовується. Це – книжка для дорослих і для дітей, для батьків, які хочуть,щоб їхні нащадки виросли українцями.

Емоції, позитивний настрій – це те, що подарували нам гості.

Зустріч пройшла на піднесенні, на одному подиху.  Час дійсно так швидко сплинув, що не хотілося відпускати таких цікавих, ерудованих та товариських авторів. Але брати пообіцяли, що це лише перший крок і, що візити іменитих гостей стануть частішими.

Наостанок, як це водиться, всі бажаючі придбали вподобані книги з автографом братів та сфотографувалися з ними на згадку.

Дякуємо братам Капрановим за чудовий вечір  і вже чекаємо з новим візитом!

 

P.S. Тих, хто не зміг бути присутнім, запрошуємо завітати до нас для знайомства з романом «Забудь-річка», яку подарували бібліотеці брати Капранови.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

  

Категорія: Заходи | Переглядів: 724 | Додав: library
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Свята
Календар свят України. Мова ділового спілкування
від "ЛІРИ"