Четвер, 25.04.2024, 05:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Василівська міська бібліотека для дорослих
відокремленого структурного підрозділу
«Василівська публічна бібліотека»
комунального закладу 
"Василівський центр культурних послуг"
Василівської міської ради
Запорізької області

УВАГА!!!
Меню сайту
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відвідувачі
Форма входу

Головна » 2015 » Вересень » 29 » Живи, бібліотеко!
14:58
Живи, бібліотеко!

Сьогодні працювати в бібліотеці важче, ніж раніше, але й набагато цікавіше. Бібліотекарі вільні у виборі змісту своєї діяльності. Вони творчо долають встановлені  стереотипи і постійно роблять щось більш значуще. Бібліотекар - прекрасна професія на землі.

І якщо в роботу вкладати душу, то можна дуже багато чого досягти. Бібліотечна професія знаходиться в тій точці людського буття, в якій повсякденно стикаються скупість і щедрість, минуле, сьогодення і майбутнє, світ книг і світ людей. Бібліотекар - це професія, однією з основних функцій якої є здійснення зв'язку часів як в історії людства, так і в історії самої науки.
Вважається, що створення іміджу - частина дій публічних людей. Сьогодні це стосується також представників бібліотечної професії. Хто, як не бібліотекар, щоденно спілкується з великою кількістю людей? Тож сміливо можна говорити про те, що бібліотекарі - публічні люди.

Який же він, сьогоднішній бібліотекар? Як веде себе в сучасних умовах: пристосовується сам або «перебудовує світ під себе»?

Невеликою частиною бібліотек України є 28 книгозбірень нашого району. Особливим багатством бібліотек завжди були і є кадри – талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі. Всі вони вважають свою професію не просто роботою, а своєю місією на землі, покликанням своєї душі. Це люди, які допомагають творити свято, цим дихають і живуть.

Хочу висловити особливу вдячність тим, хто працює з читачами - дітьми. Треба мати добре і щедре серце, а ще уміння, бажання, винахідливість. Адже так важливо – підібрати ключик до дитячих сердець, зробити так, щоб кожне відвідування бібліотеки стало мандрівкою в казку, в далекі, таємничі світи. Саме такі люди працюють в Степногірській селищній бібліотеці, Орлянській, Приморській №1, Відноженській, П’ятихатській, Кам’янській, Скельківській сільських бібліотеках завідуючі Тамара Шевякова, Любов Лисенко, Лариса Шарай, Наталія Нікуліна, Лариса Сапа, Олена Кущ, Юлія Кузнєцова.

Спеціалістам бібліотечної справи очевидний той факт, що саме інноваційний шлях розвитку бібліотек, оновлення всіх сторін їх життєдіяльності забезпечує виконання покладеної на них соціальної місії. Вона полягає в тому, щоб продумувати і апробовувати нові ефективні форми роботи з молодими людьми. Колективи Центральної районної бібліотеки для дорослих, завідуюча Ірина Решетняк, Районної бібліотеки для дітей, завідуюча Наталія Тищенко, Дніпрорудненської міської сімейного читання , завідуюча Альона Радецька, Балківської сільської, завідуюча Наталія Оботіна модернізують наявні та створюють нові бібліотечно-інформаційні продукти, послуги, добре розуміючи, що сучасний розвиток бібліотек неможливий без прискорених інновацій.

Є в нас бібліотеки, в яких завжди затишно, чисто, особливу увагу привертають книжкові виставки, які є невід’ємна частиною бібліотечного простору і, які знімають візуальну монотонність, створюють відчуття комфорту. А завідуючі сільськими бібліотеками Тетяна Доля з Приморської № 2, Тетяна Шевченко з Підгірненської, Лідія Червоненко з М-Білозерської №3, Наталія Онищенко з М-Білозерської №1, Руслана Марченко з Широківської огорнуті аурою добра та душевного тепла.

Інколи в житті кожного із нас бувають хвилини зневіри в те, чому присвятив своє життя! Невелика зарплата, бракує коштів на літературу. Але коли роздумуєш то розумієш, - ні одне багатство в світі не зрівняється з книгою.

Шановні колеги, щиро вітаю з Всеукраїнським днем бібліотек!

Бажаю міцного здоров’я, постійно йти в ногу з часом, бути сучасними, креативними, успішними, потрібними громаді!

Шановні ветерани бібліотечної справи! Низько вклоняюся за те, що одного разу, обравши професію бібліотекаря, не зрадили їй. Нехай буде спокійною осіння пора вашого життя і не підводить здоров’я.

Вітаю наших читачів і всіх, хто має відношення до книги! Бажаю Вам простих речей: здоров'я, радості, щастя, творчого неспокою і віри в щасливе майбутнє!

Зі святом!

Валентина Усова,

директор комунального закладу  «Василівська централізована бібліотечна система»

Категорія: Оголошення | Переглядів: 1038 | Додав: library
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Свята
Календар свят України. Мова ділового спілкування
від "ЛІРИ"